Конфедеративен съвет на КТ „Подкрепа“,
проведен на 17 ноември 2011 г.

КС на КТ „Подкрепа“ на свое извънредно заседание, след като обстойно обсъди и анализира възникналата ситуация във връзка с торпилиране и бламиране на социалния диалог чрез:
Грубо погазване на подписани и поети ангажименти на правителството, работодателите и синдикатите, от страна на вицепремиера Симеон Дянков, изразяващи се в едностранни промени на пенсионната реформа извън подписаните договорености;
Безпрецедентното решение за отнемане на добавката за прослужено време (клас);
Въвеждането по административен път на формирания за плащане на труда, непознати в световната практика, които ще доведат до рязко намаляване на доходите на населението и грубо издевателство по субективни и партийни причини от всеки инакомислещ;
Неизпълнението на договореностите в стачното споразумение на БДЖ,

КС на КТ „Подкрепа“ счита, че са застрашени доходите на огромна част от все още работещите българи, а за мнозина от нашите сънародници ситуацията вече е въпрос на физическо оцеляване.

КС на КТ „Подкрепа“ реши:
1. КТ „Подкрепа“ оттегля своите представители в социалния диалог на всички нива.
2. Задължава Изпълнителния съвет и Националния стачен комитет на КТ „Подкрепа“ да организира и проведе общонационален протестен митинг на „Подкрепа“ пред парламента, в деня на приемане на бюджета на Р България от Народното събрание.
3. Дава мандат на Изпълнителния съвет и Националния стачен комитет на КТ „Подкрепа“ да започне подготовката по организирането и провеждането на всички видове ефективни национални протестни действия.
4. Задължава президента и ИС на КТ „Подкрепа“ да уведомят всички международни синдикални организации за състоянието на социалния диалог в България, виновните за това и предстоящите действия на КТ „Подкрепа“.
5. Счита, че със своите действия председателят на НСТС и министър на финансите Симеон Дянков, налагайки свои предложения в разрез с постигнатите договорености в системата на социалния диалог, вицепремиерът застрашава жизненото равнище и бъдеще на милиони българи, поради което КС на КТ „Подкрепа“ от името на своите членове- българските избиратели и данъкоплатци, категорично настоява министър-председателят да преосмисли неговото оставане в Кабинета на Р България.
6. Дава мандат на ИС и НСК на „Подкрепа“ да проведат срещи с други организации на гражданското общество, недоволни от ситуацията, с цел координиране на съвместни действия.

За КС на КТ „Подкрепа“:

Д-р Константин Тренчев
Президент