Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов беше удостоен с „Международна награда за достъпност 2024 г.“ за дългогодишния му цялостен принос в областта на борбата за достъпност на хората с увреждания.

Наградата на „Глобалното движение за достъпност“ е под егидата на техни превъзходителства Ричард Майлс и Шарън Майлс – ръководители на много дипломатически мисии на Посолството на Съединените Американски Щати, включително и в България.

„Международна награда за достъпност 2024 г.“, към Европейския акт за достъпност и прилагане на добри практики от Съединени Американски Щати, беше връчена на президента на КТ „Подкрепа“ лично от негово превъзходителство Кенет Мертен.

Европейски акт за достъпност (EAA): Европейски закон за достъпността, приет през 2019 г., е европейска директива, която определя нови минимални изисквания за достъпност в целия ЕС за редица продукти и услуги. Той има за цел да укрепи правото на хората с увреждания на достъп до стоки и услуги, предлагани на вътрешния пазар на ЕС.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */