„Тегленето на дълг за финансовата ни ситуация не е опасно“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“.  Той допълни, че с част от него се плащат стари задължения.

Относно инфлацията, синдикалистът заяви, че ако се гледа по-малката потребителска кошница, тя е по-висока.  „Актуализация на бюджета за тази година не може да има, защото няма време. Най-доброто предложение е от колегите от КНСБ за увеличение на минималната работна заплата, но това не е докарй безопасна мярка“, заяви още Манолов.

„КТ „Подкрепа“ не е против увеличеването на минималната работна заплата, но трябва да се прави с мисъл, не е добре голяма част от българите да работат на минимална работна заплата“, убеден е той.

За цените на газа и тока той заяви, че няма да е изненада отоплението да стане непосилно за много граждани и за него е задължително нещо да се направи за енергийно бедните.

„Не е нормално да се изисква здравен сертификат от работниците и да се очаква разходите по него сами да си го плащат“, категоричен е президентът на КТ „Подкрепа“ по въпроса с новите мерки срещу COVID-19.

Димитър Манолов каза още, че синдикатът продължават да настоява за премахване данъка върху минималната работна заплата.

Цялото участие може да гледате ТУК.

Източник: NOVA NEWS, „Офанзива с Любо Огнянов“