На 14 май 2009 г. от 9.30 часа ИС на КТ „Подкрепа“ свиква Извънреден Конфедеративен съвет по предложение на Националния стачен комитет на Конфедерацията.
На Съвета ще се обсъдят предложенията на Националния стачен комитет, които са свързани със задълбочаващото се социално напрежение, в резултат на глобалната икономическа криза и безхаберието на българските управляващи политически сили.
Националният стачен комитет предлага:
1. Анализ и оценка на четиригодишното управление на Тройната коалиция и проект за Меморандум към управляващите сега и през следващия мандат политически сили.
2. Да се организира и проведе протестен митинг-шествие през месец юни, на който членовете на Подкрепа ще изложат своите искания за адекватни антикризисни мерки към управляващите и тези, които се готвят да управляват.
3. Да се организира и проведе национална едночасова ефективна предупредителна стачка през месец юни, на която българските работници ще поставят основните си проблеми пред капитала.

Взетите по време на Конфедеративния съвет решения ще бъдат огласени на пресконференция, за която ще бъдете допълнително уведомени.