На 8-9 февруари 2019 г. ще се проведе X-тият юбилеен КОНГРЕС на Конфедерация на труда “Подкрепа”, който съвпада с 30-годишнината от създаването на синдиката. КОНГРЕСЪТ е върховен орган на Конфедерацията, който се свиква веднъж на четири години. В него ще участват над 600 делегати от цялата страна – представители на регионалните и браншови структури на синдиката.

КОНГРЕСЪТ ще бъде тържествено открит на 8 февруари 2019 г. от 10.00 ч. в Зала „България“ от президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и от почетния президент д-р Константин Тренчев. Поканени да поднесат своите приветствия и поздравления пред делегатите на X-тия КОНГРЕС са: президентът на Р България, председателят на Народното събрание, министър-председателят, кметът на София, българският еврокомисар, министърът на труда и социалната политика, министърът на финансите, омбудсманът, социалните партньори. Сред официалните гости на КОНГРЕСА ще бъдат посланици и социални аташета, ръководствата на политически партии, обществени организации и институции, общественици и интелектуалци.

Делегатите и гостите на КОНГРЕСА ще бъдат поздравени от генералния секретар на Международната конфедерация на профсъюзите г-жа Шарън Бъроу и от генералния секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите г-н Лука Визентини. Сред гостите ще бъдат президентите на най-големите румънски, турски, кипърски и азербайджански синдикати – Богдан Хосу, Хакан Сакун, Андреас Матцас и Янангир Алиев.

В работата на X-тия КОНГРЕС на КТ «Подкрепа» ще участват чуждестранни гости от приятелски синдикални организации, като: CFDT /Франция/, FGTB /Белгия/, Solidarnosс /Полша/, Cartel Alfa /Румъния/, SEK /Кипър/, UIL /Италия/, CISL /Италия/, ФНПР /Русия/, GSEE /Гърция/, HISTADRUT /Израел/, HAK-is /Турция/, ATUC /Азербайджан/.

Същинската работна част на КОНГРЕСА ще се проведе на 9 февруари 2019 г. в Зала 3 на НДК.

Пресцентърът на КТ «Подкрепа» допълнително ще ви информира за решенията, които ще бъдат взети по време на КОНГРЕСА на 9 февруари 2019 г.