Очакванията на стотиците протестиращи, с които беше натоварена днешната среща между премиера акад. Николай Денков и президентите на двата национално представителни синдиката Димитър Манолов и Пламен Димитров, не се оправдаха.
Правителството ще разгледа проектите на териториалните планове с козметични промени.
Намесата на хората от брюкселското измерение на политиката допълнително затрудни българското правителство в търсенето на гъвкави във времето решения, които да направят промените по-малко трудни, по-малко болезнени, по-справедливи и смислени.
Решението на правителството за одобрение на документите в сегашния им вид ще обезсмисли едно бъдещо споразумение на министър-председателя и синдикатите.
Ние, работниците, и техните представители, нямаме предприятия, които да са в конфликтен и скандален списък.
България може би ще загуби средства, които и без това не са дошли. Цената им ще е житейската катастрофа на български семейства и социално неравновесие в един икономически здрав за момента регион.
Политическите игрички и дърпането на средства към групи от предприятия, близки до една или друга политическа сила, е пагубно.
Загробването на българската енергетика е престъпление, което няма да позволим❗️
Искаме да се създаде механизъм за капацитет или чрез друг подход да се гарантира сигурността на електроенергийната система❗️
Искаме в НПВУ, ТП, ИНПЕК и други документи да има доклад за въздействие и оценка на социалните последици❗️
Настояваме за подходящо регламентиран социален диалог, с който да гарантираме минимална социална цена на всички политики в областта на енергетиката❗️
Решенията са в ръцете на политиците. Учудени сме, че в средите на депутатите не се забелязва безпокойство от неизпълнението на техните решения за въглищните централи. Възможно най-скоро очакваме действия и резултати в тази ситуация.
НС дава МС не дава.
КТ „Подкрепа“ благодари на всички, които подкрепят нашите усилия за балансирано бъдеще с равновесие между екологията, икономиката и социалната система.