Днес, 19 май 2021 г., проф. Лалко Дулевски връчи на инж. Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“, грамота за удостояване с почетния знак на Икономическия и социален съвет за принос в развитието на организираното гражданско общество в България.

 „За мен е удоволствие да осъществя по-късно тази церемония по връчването на почетния знак на инж. Димитър Манолов. Решението за тази номинация бе взето на 18 декември 2020 г. от председателския съвет, но предвид пандемията, изчакахме периода на живо връчване.

Първо, искам да кажа, че това е напълно заслужена награда и е най-малкото, което мога да връча на Димитър Манолов, не само като президент на КТ „Подкрепа“, но и като един от няколкото хора, с които започнахме да създаваме Икономическия и социален съвет. Той е един от хората, които винаги са подкрепяли неговото създаване и хората, с които минахме през всички перипети и проблеми, за да стигнем до този момент. За мен е удоволствие да изпълня тази мисия като председател, със 17-годишен опит в управлението на ИСС, още от самото създаване.

Бих връчил и още една награда на инж. Димитър Манолов – грамота за достойнство, защото той е един от малкото хора, които аз познавам с определени много силни качества за достойнство, истински човек, ръководител и общественик. С него сме имали и сложни моменти във взаимоотношенията, имали сме и противоречията, но достойнството и обективността винаги са надделявали в него. След всички тези неща той никога не направи компромис със себе си и с каузата и винаги е бил човек, който може да преосмисли някои неща и да търси обективността. Мисля, че към настоящия момент, освен тази заслужена награда, то е и една оценка за достойнството.“, заяви проф. Лалко Дулевски при връчването на грамотата.

„Приемам с благодарност, разбира се, тези награди и оценки. Когато човек се е хванал с тази работа, с която сме се захванали всички ние, трябва да дава всичко, което има в главата и сърцето си за тази важна кауза. Надявам се, когато мине малко повече време, хората, които идват след нас, ще погледнат достойно на нещата, които сме вършили и ще ги оценят.“, инж. Димитър Манолов.

snimka 2 snimka 3