Утре, 14 юни 2019 г., от 9.30 ч., зала Мецанин, в централата на КТ „Подкрепа“, президентът Димитър Манолов ще открие международна конференция на тема „Укрепване на капацитета и задълбочаване на сътрудничеството за интеграция на Западните Балкани в конкурентоспособна социална Европа“.

На форума ще бъдат изнесени национални доклади и добри практики на социалния диалог и на участие в процеса на европейска интеграция. Открит дебат по достиженията и предизвикателствата, ще фокусира върху променящия се пазар на труда и последиците от дигитализацията. В заключителния панел ще се акцентира върху европейския социален модел и синдикалните ценности и как чрез европейска перспектива може да защитим по-добре интересите на работещите в Западните Балкани.

Участие ще вземат: Джема Грозданова – председател на Комисията по външна политика на НС, Лазар Лазаров – заместник-министър на труда и социалната политика, Георги Милчин – главен секретар на ИА „ГИТ“, Любомир Кючуков – директор на Институт за икономика и международни отношения, браншови и регионални лидери на КТ „Подкрепа“, синдикални лидери от Франция и страните от Западните Балкани.

Форумът е част от обучителната програма на Европейския работнически център EZA – най-авторитетната международна организация за работническо обучение с членове над 80 представителни организации на работещите и центрове за обучение от повече от 30 европейски държави, в която КТ „Подкрепа“ е пълноправен член от 2010 г.