Конфедерация на труда „Подкрепа“ проведе информационна Национална кампания за увеличаване на обществената осведоменост относно преноса на социалноосигурителни права в частност България – Германия. В тази връзка на 28 ноември 2013 г. /четвъртък/ от 09.30 часа в „Арена ди Сердика Резиденс Хотел“ /Ул. „Будапеща“ 2-4/, /зала „Арена“/ президентът на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев ще открие заключителна конференция на тема „BeGIN – представяне на постигнатите резултати, тенденции и възможни развития“.
В конференцията поканени да вземат участие са: д-р Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика; Росица Янкова, зам.-министър на труда и социалната политика; Бисер Петков, управител на НОИ; Камелия Лозанова, изпълнителен директор на Агенция по заетостта; Славка Радева, началник отдел EURES и международни спогодби; Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на посолството на Германия в София; Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България, както и представители на партньорите по проекта от Фондация на Бизнеса за Образованието, Arbeit und Leben и НОИ.
По време на конференцията конфедералният секретар на КТ „Подкрепа“ Емил Димитров ще представи дейностите, осъществени по проект BeGIN – Българо-Германска информационна мрежа за мобилност и пренос на социалноосигурителни права.
Също така ще се даде и публичен израз на реализираната същинска фаза на проекта по предоставяне на информация на българските мигранти в Германия – преди, по време и след тяхната мобилност чрез съществуващата информационна мрежа на КТ „Подкрепа“ в България и на Arbeit und Leben в Германия в контекста на Координацията на системите за социална сигурност. В тази връзка по време на конференцията ще се направи преглед на ключовите въпроси, ще се представят регионалните особености в преноса на социалноосигурителните права, задължения при мобилна заетост в Германия.

Събитието се реализира от КТ „Подкрепа“ в рамките на проект BeGIN, VS/2012/0359, осъществен с финансовата подкрепа на Европейската комисия.