Вчера, 27 юни 2022 г., Комисията по бюджет и финанси при Народното събрание гласува с 23 гласа „за“ при 0 гласа „против“ и 0 „въздържали се“ предложението за допълнителен бюджетен трансфер в размер 5,5 млн. лв. за изравняване на възнагражденията в Селскостопанската академия (ССА) с тези на колегите им в БАН и различните ВУЗ-ове на България. С много колебания справедливостта възтържествува!

Благодарим на всички, които ни подкрепиха – по един или по друг начин! Специална благодарност на тези, които днес застанаха пред загражденията на Народното събрание с логото на кампанията на гърдите си.

Напомняме, че на на 27 юни 2022 г. в градинката до Народното събрание Браншовите синдикати към Селскостопанска академия на НФТИНИ към КТ „Подкрепа“ и ФНСЗ към КНСБ проведоха протестна акция във връзка с недофинансирането в бюджета на РБ за 2022 г. Протестът съпътстваше заседанието на Комисия по бюджет и финанси, където се проведе обсъждане и второ гласуване на актуализацията на държавния бюджет за 2022 г.

Поздравяваме колегите от ССА! Бъдете вдъхновени и продължавайте да правите това, от което страната ни наистина има нужда!